FacebookTwitter

Theatervoorstelling waterdicht

Hiske de Goeje in de voorstelling Waterdicht. Fotograaf Erik Meijers

Theatervoorstelling Waterdicht. Fotograaf Erik Meijers

 

 

 

 

 

 

 

Theatervoorstelling waterdicht                                  door Marijke van Es
Hou je adem in, want je gaat kopje onder! Op de bodem van de rivier opent zich een nieuwe wereld! Doorwaad de rivier van tranen, of dompel je onder in de rivier van borrelende rust?
Theatermaker Marijke van Es en vormgeefster Steffie van Lamoen voeren je mee onder de waterspiegel. Een waterrijk waar je met een beetje hulp weer droog uitkomt. Zwemdiploma niet nodig.

De voorstelling Waterdicht. Fotograaf Erik Meijers  De theatervoorstelling Waterdicht. Fotograaf Erik Meijers  De rivieren van theatervoorstelling Waterdicht. Fotograaf Erik Meijers

Samen met Steffie van Lamoen heeft Marijke van Es een locatievoorstelling gemaakt, van concept tot de beleving.

Je bevindt je onder water, bij de deuren naar de onderwereld en hier hoor je nog niet thuis. Onder begeleiding van Charon kun je uit verschillende rivieren kiezen om weer terug in de normale wereld te komen. De Rivier van Tranen is een een plaats waar het verhaal van Narcissus en Echo verteld wordt, in de rivier van Borrelende Rust mag je liggend op een matje ervaring wat er onder water allemaal te zien en te horen is.

Deze voorstelling is ingekocht door Cultuur 19 voor het Leidsche Rijn Festival 2012. De weersomstandigheden zaten op 26 augustus niet helemaal mee, maar de reacties waren erg lovend. Foto’s van het festival zelf zijn gemaakt door Erik Meijers. (www.leidscherijnfestival.nl)

Aandachtig wordt er geluisterd naar de theatervoorstelling Waterdicht. Fotograaf Erik Meijers Een stukje decor van de theatervoorstelling Waterdicht. Fotograaf Erik Meijers