FacebookTwitter

Orkest regissseur van Maître, musique!

Marijke van Es is regisseur van het Ad Hoc Orkest.

 

“Als regisseur verbind ik de muziek aan beeld en personages.”

Componisten komen tot leven tijdens het concert van het Ad Hoc Orkest: “Maître, musique!”

 

Rondom het concert van het Ad Hoc Orkest “Maître, musique!” in 2012 regisseerde Marijke van Es een aantal theatrale acts. Samen gaven deze acts een inkijkje in het leven van de componisten die het orkest speelde.

Tijdens het concert van dit symfonieorkest werden er stukken gespeeld van onder andere Georges Bizet, Charles Gounod en François Adrien Boïeldieu. Deze componisten zette Marijke van Es letterlijk op het podium, gespeeld door acteurs. De componisten hadden, gelijk aan hun muzikale composities, allen een heel eigen karakter. In de scènes werd het leven en werk van deze componisten uitgediept en werden de spanningen uit hun leven, veroorzaakt door veranderende tijden, werkwijzen en stijlen, weergegeven.

Acteur Peter Gerritsen met dirigent Haiko Boonstra van het Ad Hoc Orkest Sophie Plekker neemt het dirigentenstokje wel even over van Haiko Boonstra in het theatrale concert van het Ad Hoc Orkest De componisten weten het altijd beter bij het theatrale concert van het Ad Hoc Orkest

Credits

De componisten worden gespeeld door drie acteurs: Peter Gerritsen, Harm-Jan Pierik, en Sophie Plekker.
De theaterteksten waren gebaseerd op brieven die de componisten elkaar schreven, en door Tineke Zijlstra en Suzanne Verouden tot een theatertekst gemaakt.

Meer informatie is te vinden op de website van het adhocorkest.